DISC Persoonlijke Stijl Profiel

DISC Persoonlijke Stijl Profiel

Met uw  DISC persoonlijke stijl profiel krijgt u meer zelfkennis en inzicht in voorkeursgedrag (primaire gedragsstijl). 2Bloom zet het DISC persoonlijke stijl profiel in in coaching en teamcoaching trajecten. Hiermee krijg je op een eenvoudige manier en in korte tijd inzicht in je gedrag en voorkeurstemperament (primaire gedragsstijl). 

De Persoonlijke Stijl Analyse geeft u inzicht in de verschillen tussen mensen, maar vooral inzicht in uzelf. Wat is uw natuurlijke manier van doen? Hoe gaat u om met bepaalde situaties onder druk? Wat is uw stijl van communiceren? Wat zijn uw onbewuste drijfveren? Uitgangspunt in het DISC model zijn de vier fundamentele temperamenten. Het beschrijft uw natuurlijke gedragsstijl en geeft handvatten om prettiger te werken, te leven om te gaan met anderen.

De Persoonlijke Stijl Analyse is gebaseerd op het DISC model, ontwikkeld door Dr. William Moulton Marston. Hij beschreef menselijk gedrag en onderscheidde vier fundamentele temperamenten. Ook al laten we alle vier de temperamenten zien in ons gedrag, een temperament is het sterkst aanwezig (primair) in combinatie met een ander temperament (secundair). Deze combinatie samen bepaalt in grote mate ons gedrag.

 

Inhoud Rapport
In uw persoonlijke stijl profiel wordt duidelijk en helder omschreven wat uw kernpatroon is. Naast de grafieken kunt u lezen over:

 • Karakteristieken van uw kernpatroon. 
 • Talenten en groeimogelijkheden
 • Sterken en valkuilen op het gebied van communicatie
 • Persoonlijke stijl in relatie tot uw werk
 • Communicatie gerelateerd aan de verschillende temperamenten

Wat levert het op?

 • Prettiger en effectiever samenwerken met anderen.
 • Effectiever omgaan met conflicten.
 • Handvatten voor zelfmanagement.

 

DISC voor Teams 

We zetten DISC ook in bij het ontwikkelen van teams. Het geeft een mooi plaatje van de samenstelling van het team in het Team Grid. Ieder teamlid krijgt zicht op de persoonlijke ‘gebruiksaanwijzing’ van je collega teamleden. Hierdoor wordt samenwerken een stuk leuker en eenvoudiger.

De teamleden vullen de vragenlijst individueel in en ontvangen een persoonlijk profiel van hun drijfveren. Tijdens een teamtraining wordt het Team Grid besproken. Het team grid geeft inzicht in de voorkeuren voor gedrag in het team. Welke temperamenten er aanwezig zijn. Teamleden leren elkaars gebruiksaanwijzing omdat elk temperament anders is. Zo leren teamleden elkaars ‘taal’ spreken. Gebleken is dat dit een positieve uitwerking heeft op de onderlinge communicatie en samenwerking.

Onderwerpen waarbij we DISC Team Grid gebruikt wordt zijn onder andere:

 • Verbeteren van de samenwerking
 • Cultuur verandertrajecten
 • Organisatie verandertrajecten

Gecertificeerd 

Het DISC persoonlijke stijl profiel is een professioneel instrument en daarom niet vrij verkrijgbaar. 2Bloom is opgeleid en gecertificeerd om gebruik te maken van dit instrument.