Zo werkt een DISC

Een DISC profiel is een persoonlijk stijl profiel waarmee je meer zelfkennis en inzicht krijgt in je voorkeursgedrag, je primaire gedragsstijl.
In korte tijd en op een eenvoudige manier krijg je een schat aan informatie over je voorkeurs temperament en je gedrag, ook in moeilijke situaties.

De Persoonlijke Stijl Analyse geeft je inzicht in de verschillen tussen mensen, maar vooral inzicht in jezelf.
– Wat is jouw natuurlijke manier van doen?
– Hoe gaat je om met bepaalde situaties onder druk?
– Wat is jouw stijl van communiceren?
– Wat zijn jouw onbewuste drijfveren?
In het DISC persoonlijke stijl profiel leer je over jouw natuurlijke gedragsstijl en het geeft handvatten om prettiger tezamen te werken, te leven om te gaan met anderen.

DISC gesprek

 Bij een persoonlijk DISC stijl profiel hoort een DISC gesprek.
Ik leg je uit wat de resultaten betekenen, beantwoord je vragen die je hebt naar aanleiding van het doorlezen van je DISC profiel. Er ontstaat een compleet beeld bij het uitgebreide profiel van je eigen kernpatroon. Je krijgt meer begrip van de vier primaire gedragsstijlen. Ook die waar je moeite mee hebt. Naast beter begrip bespreken we hoe je effectiever met de andere gedragsstijlen kan communiceren en samenwerken.

In jouw persoonlijke stijl profiel wordt duidelijk en helder omschreven wat jouw kernpatroon is. Naast de grafieken vind je informatie over:
– de karakteristieken van jouw kernpatroon. 
– Jouw talenten en groeimogelijkheden
– Jouw sterktes en valkuilen op het gebied van communicatie.
– Jouw persoonlijke stijl in relatie tot je werk.
– Jouw communicatie gerelateerd aan de verschillende temperamenten.
Kortom een zeer uitgebreid en compleet beeld waarmee je jezelf en de ander beter gaat begrijpen.

Begeleidings wijze

Als ik je vertel en spiegel wat je primaire gedragsstijl is herken je dat wel.
Als je jouw DISC persoonlijke stijl profiel doorleest krijg je er écht een beeld en woorden bij die je zult herkennen.
Ik koppel de resultaten van de DISC aan je werkomgeving zodat je helemaal begrijpt hoe het komt dat het soms niet lekker loopt en waardoor dat veroorzaakt wordt.
Opeens vallen voor jou kwartjes nu je jouw primaire gedragsstijl en die van collega’s beter begrijpt.

Effect van DISC

Wat ‘t meest ervaren wordt na een persoonlijk DISC gesprek is ‘Nu begrijp ik waarom ik met mijn baas niet zo lekker kan samen werken!”. Dat geld ook voor samenwerking met collega’s in je team. Het verkregen inzicht in primaire gedragsstijlen van je zelf en van de ander geeft een gevoel van herkenning. Vervolgens krijg je tools aangereikt om het anders en effectiever aan te pakken in de samenwerking. Je ervaart hierdoor keuzevrijheid meer regie en eigenaarschap.
Samengevat:
– prettiger en effectiever samenwerken
– effectiever omgaan met conflicten
– handvaten voor zelfmanagement

DISC voor Teams 

We zetten DISC ook in bij het ontwikkelen van teams. Het geeft een mooi plaatje van de samenstelling van het team in het Team Grid. Ieder teamlid krijgt zicht op de persoonlijke ‘gebruiksaanwijzing’ van je collega teamleden. Hierdoor wordt samenwerken een stuk eenvoudiger en leuker.

De teamleden vullen de vragenlijst individueel in en ontvangen een persoonlijk DISC profiel. Tijdens een teamtraining wordt het Team Grid besproken.
Het team grid geeft inzicht in de voorkeuren voor gedrag in het team. Welke temperamenten er aanwezig zijn. Teamleden leren elkaars gebruiksaanwijzing kennen, immers elk temperament is anders.
Als team leren de teamleden elkaars ‘taal’ spreken en elkaar verstaan.
Gebleken is dat dit een positieve uitwerking heeft op de onderlinge begrip, de communicatie en samenwerking.

Thema’s waarbij het DISC Team Grid gebruikt wordt zijn onder andere:

  • Verbeteren van de samenwerking
  • Cultuur verandertrajecten
  • Organisatie verandertrajecten

Gecertificeerd 

Het DISC persoonlijke stijl profiel is een professioneel instrument en daarom niet vrij verkrijgbaar. 2Bloom is opgeleid en gecertificeerd om gebruik te maken van dit instrument.